יין רזרב בנימינה גוורצטרמינר בציר מאוחר

גוורצטרמינר בציר מאוחר

יין לבן מתוק

יין המיוצר בטכניקות ייצור יינות הקינוח המסורתיות הנהוגות בחבל אלזס בצרפת והריין בגרמניה. היין מורכב מפרי בעל רמת בשלות גבוהה מאוד. מקור הענבים בשולי רמת דלתון בגובה 800 מטר. האקלים מאופיין בעונת חורף קרה ומושלגת ובעונת קיץ שטופת שמש ביום וקרירה בלילה, עם לחות נמוכה. תנאים אלה מאפשרים צבירת חומרי ארומה וטעם ושימורם בענב. עושר הטעמים והמתיקות הם שהופכים אותו לאחד היינות המרגשים שמיוצרים ביקב.

זן הענבים

גוורצטרמינר

אזור גידול

גליל עליון

טמפ׳ הגשה

6-8 מעלות

תהליך ייצור היין

הענבים נבצרו בסוף עונת הבציר, כאשר רמות הסוכר, הארומות והחמיצות בענב בשיאן. במקביל, על חלק מהאשכולות צומחת פטריית הבוטריטיס סינראה (Botrytis cinerea), האחראית לתופעת "הריקבון האציל" - תופעה המזרזת את איבוד הנוזלים וריכוז מרכיבי הריח והטעם.

לאחר הפרדת הגרגירים מהאשכול והסחיטה, מועבר התירוש לתסיסה קרה ואיטית מאוד במכלי נירוסטה. במהלכה, הופך רק חלק קטן מהסוכר הרב שבתירוש לאלכוהול. יתרת הסוכר הטבעי מקנה ליין את טעמו המתוק. לאחר התבגרות קצרה במכל מועבר היין לתהליכי ייצוב ובקבוק. טרם השקתו בשווקים היין יושן בבקבוקים עוד מספר חודשים על מנת להגיע לאיזון טעמים מושלם.

רשמי טעימה

היין בעל צבע צהוב-מוזהב ויוקרתי והוא מתאפיין בארומה עשירה, המורכבת מניחוחות של מי ורדים ופירות טרופיים שהעיקרי שבהם הוא ליצ'י. ליין איזון מדויק ומהנה בין מתיקות לרעננות הטבעית. בטעימה מתגלות ארומות אשכולית ופירות קיץ וכן טעמי דבש ותבלינים מתוקים. היין בעל סיומת עשירה וארוכה המשולבת עם גוונים רבים של פרי ופרחוניות נעימה.

היין טעים במיוחד בצעירותו אך, בדומה ליינות רבים מסוגו, בתנאי אחסון נכונים ימשיך לפתח טעמים וארומות במשך שנים רבות לאחר הבציר.