תהליך ייצור היין
ענבי הגוורצטרמינר נבצרים בבציר לילי ובבשלות אופטימלית: לאחר שצברו חומרי ארומה עשירים בענבים ושמרו על רעננות טובה. עם הגיעם ליקב, מושרים הענבים על קליפותיהם למספר שעות, על מנת לשפר את מיצוי הארומות שבקליפה. בהמשך נסחטים הענבים ולאחר שיקוע טבעי מועבר התירוש הצלול לתסיסה אלכוהולית בקצב איטי, בטמפרטורה של 10 מעלות. לקראת סוף התסיסה מורדת הטמפרטורה לכ-0 מעלות, על מנת לעצור את התסיסה ולשמר רמה מסוימת של מתיקות טבעית, המאוזנת על ידי חמיצות רעננה שמקורה בענבים.