יין לבן חצי יבש

יין גוורצטרמינר

יין לבן חצי יבש

יין על טהרת ענבי גוורצטרמינר שמקורם בגליל התחתון, בכרם למרגלות הר תבור. הכרם נטוע על אדמת סחף חרסיתית על שכבה גירית. האזור מצטיין בלחות נמוכה ובזרימת רוחות טובה, בימים שטופי שמש ובלילות קרירים. מיקום הכרם ותקופת ההבשלה אפשרו צבירת חומרי ארומה רבים תוך שמירה על רמת חומציות טובה ורמת אלכוהול מאוזנת.

זן הענבים

גוורצטרמינר

אזור גידול

גליל תחתון

טמפ׳ הגשה

6-10 מעלות

תהליך ייצור היין

ענבי הגוורצטרמינר נבצרים בבציר לילי ובבשלות אופטימלית: לאחר שצברו חומרי ארומה עשירים בענבים ושמרו על רעננות טובה. עם הגיעם ליקב, מושרים הענבים על קליפותיהם למספר שעות, על מנת לשפר את מיצוי הארומות שבקליפה. בהמשך נסחטים הענבים ולאחר שיקוע טבעי מועבר התירוש הצלול לתסיסה אלכוהולית בקצב איטי, בטמפרטורה של 10 מעלות. לקראת סוף התסיסה מורדת הטמפרטורה לכ-0 מעלות, על מנת לעצור את התסיסה ולשמר רמה מסוימת של מתיקות טבעית, המאוזנת על ידי חמיצות רעננה שמקורה בענבים.

רשמי טעימה

היין מתאפיין בארומה פרחונית טיפוסית של מי ורדים, אשכולית אדומה טרייה וניחוח טרופי דוגמת ליצ’י האופייניים לזן זה. היין בעל מתיקות קלה המאוזנת היטב עם חמיצות מרעננת, ולכן הוא יין מצוין ללווי מאכלים בעלי טעמים עזים וקלים דוגמת מאכלים אסייתיים. היין מפגין סיומת ארוכה ועשירה בטעמים ברורים ונקיים.