יין אדום יבש

יין מרסלן

יין אדום יבש

ענבי המרסלן נבצרו לקראת סוף חודש אוגוסט בכרם מירב אשר על רכס הרי הגלבוע בבציר לילי. היין משתייך לגל החדש של "יינות ים-תיכוניים" אשר הולכים ותופסים מקום של כבוד על המדפים בחנויות היין ובתפריטי היין במסעדות ברחבי הארץ.
הזן מרסלן משתייך לקבוצת זנים אשר התאקלמו היטב בארצנו ומניבים תוצאות נהדרות ומעוררות עניין. זוהי הכלאה מוצלחת בין גרנאש לקברנה סוביניון והתוצאה היא ענב המקבל איכויות משני הצדדים- פירותיות וארומאטיות מן הגרנאש, וכן מבנה טוב וטאנינים מוצקים מהקברנה.

זן הענבים

90% מרסלן 10% פטיט סירה

אזור גידול

גלבוע

פוטנציאל יישון

6-8 שנים

טמפ׳ הגשה

16-18 מעלות

תהליך ייצור היין

ענבי המרסלן נבצרו לקראת סוף חודש אוגוסט בכרם מירב אשר על רכס הרי הגלבוע בבציר לילי. עם הגיעם ליקב, הועברו הענבים דרך מפריד-מועך ומשם למיכל נירוסטה להשרייה בטמפרטורה קרה טרום תסיסה על מנת למצות יותר חומרי צבע, טעם וריח. כעבור מספר ימים התחילה התסיסה האלכוהולית, במהלכה עבר היין שפייה והחזרה למיכל על מנת לעזור בקיבוע הצבע וריכוך הטאנינים. בסיום התסיסה האלכוהולית, עבר היין תסיסה שנייה- תסיסה מלולקטית, ומיד לאחריה הועבר היין לתקופת התבגרות בחביות עץ אלון צרפתי ואמריקאי למשך 14 חודשים. בסיום תקופת ההתבגרות נבנה הממסך (בלנד) הסופי – חביות מרסלן נבחרות ותוספת של 10% פטיט סירה מכרם מירב.

רשמי טעימה

היין מתאפיין בעושר ארומטי, בישום, פרחוניות והרבה פרי כהה עם טאנינים בינוניים ולעיסים.