יין ישפה, אבני החושן

ישפה

יין לבן יבש

יין המורכב מענבי שרדונה ושנין בלאן מכרמי הגליל העליון, וויונייה שמקורו מקיבוץ שומריה שבנגב. רוב היין הותסס והתבגר בחביות עץ אלון וכמות קטנה הותססה במכלי נירוסטה, ליצירת עומק ומורכבות.

זן הענבים

שרדונה, שנין-בלאן וויונייה

אזור גידול

גליל עליון וצפון הנגב

טמפ׳ הגשה

8-12 מעלות

תהליך ייצור היין

כל זן נבצר בנפרד במועד הבשלה אופטימאלית, בהגיעם ליקב הופרדו האשכולות מהעלים והענפים בדיסטימר והועברו כגרגרים לסחיטה, זאת על מנת לשמר את מאפייני הפרי העדינים ביותר.
התירוש עבר הצללה למשך 24 שעות במיכל נירוסטה ולאחר שפייה מועבר לחביות מעץ אלון צרפתי לתסיסה אלכוהולית ספונטנית בטמפרטורה נמוכה במרתף היקב.
לקראת סוף התסיסה חלק מהחביות עוברות בטונאז' (ערבוב השמרים בתחתית החבית) עד לסיומו,
לאחר שפיה נוספת היין חוזר לחבית להמשך התבגרות למספר חודשים עד ליצירת הבלנד הסופי בין החביות השונות. לסיום מועבר למילוי עם מינימום תהליכי סינון והצללה.
לאחר המילוי המשיך היין להתבגר עוד מספר חודשים במרתפי היקב.

רשמי טעימה

ישפה 2015 הינו יין מורכב ומעניין, בו כל אחד מהזנים תורמים ליצירת יין לא שגרתי: השרדונה – למבנה, למינראליות ולעוצמת הפרי, השנין בלאן - לרעננות ולאופי של פרי רענן, והויונייה – מוסיף רובד טרופי בשל ופרחוניות. היין מלווה באורכו בנוכחות עץ האלון.
יין זה מוכן לשתיה כבר כעת אך ימשיך לפתח מורכבות ועומק בתנאי אחסון נאותים למשך השנים הקרובות.