יין אדום

ספיר

יין אדום יבש

יין המשלב בין זני שיראז, קברנה סוביניון ומרלו. ענבי היין נבצרו בחלקות האיכות של היקב ברמת הגולן והגליל העליון. כרמי האיכות מהם נבצרו הענבים הפיקו ענבים בעלי בשלות גבוהה המאוזנת ברעננות ופירותיות מרוכזת, צבע עשיר ומרכיבי ארומה רבים. היין משקף את סגנון העולם החדש: פירותיות עשירה ומורכבות הנובעת משילוב הזנים ואזורי הגידול השונים.

זן הענבים

קברנה סוביניון, מרלו ושיראז.

אזור גידול

גליל ורמת הגולן

פוטנציאל יישון

7-9 שנים

טמפ׳ הגשה

16-20 מעלות

תהליך ייצור היין

הטיפול בענבים, החל משלב הבציר ועד לשלב בניית הממסך (הבלנד), מתבצע עבור כל זן בנפרד. לאחר מיון ידני והפרדת השזרות, עוברים הענבים השרייה קרה למשך 3 ימים. לאחר מכן, מבוצעת התססה אלכוהולית במשך שבועיים, בסיומה שורה היין על קליפותיו למשך 15 ימים נוספים. לאחר הסחיטה ושיקוע קצר עובר כל זן להתבגרות בחביות עץ אלון צרפתי למשך כ-15 חודשים. בסיום התקופה נבנה הממסך בין הזנים אשר בחביות השונות. היין עובר לבקבוק לאחר סינון והצללה מינמליים וממשיך להתבגר עוד כשנה במרתפי היקב.

רשמי טעימה

היין בעל גוון ארגמני-שחור מבריק, ארומות בולטות של פטל בר, דובדבן שחור, מעט טעמים מעושנים ווניל עם רעננות של מנטה. היין בעל גוף מלא, עשיר, מאוזן ומרוכז בעל סיומת ארוכה בטעמי פרי ושוקולד מריר.
היין מוכן לשתייה כבר עתה, אך ימשיך ויתפתח בתנאי אחסון נאותים במשך 5-8 שנים משנת הבציר.

  • x

    השארו מעודכנים

    לקבלת מידע על יינות חדשים, אירועים, טעימות וסדנאות יין הרשמו לניוזלטר של יקב בנימניה

    מאשר
    ניוזלטר