גרנאש בלאש

סמוק חצי יבש

יין רוזה חצי יבש שיוצר מענבי גרנאש . איכות הענבים ושיטת היצור חברו ליצירת יין מרענן במיוחד, פירותי ומתקתק.

זן הענבים

גרנאש

אזור גידול

דרום רמת הגולן

אופי היין

פירותי, מתקתק ובעל חמיצות מרעננת.

טמפ׳ הגשה

8-10 מעלות

פרסים

תהליך ייצור היין

ענבי הגרנאש נבצרו במכוון ובמחשבה תחילה עבור ייצור יין רוזה בבציר מוקדם יחסית על מנת לשמר רמת חמיצות טבעית גבוהה ורמת סוכר מתונה. הענבים שהו במגע עם הקליפות מספר שעות עד למיצוי הצבע הרצוי והועברו מיד לסחיטה על מנת להפריד את הקליפות מן התירוש הורוד עז שהתקבל. המשך התהליך היה זהה לתהליך ייצור של יין לבן הכולל תסיסה במיכל נירוסטה בטמפרטורה נמוכה לשימור ארומות הפרי ויישון קצר במיכל לפני תהליכי ייצוב, הצללה וסינון. היין הומתק בסיום התסיסה במיץ ענבים טבעי שנשמר במיוחד למטרה זו במיכל נפרד.

רשמי טעימה

טבע גרנאש בלאש הוא רוזה קליל ופירותי - משקה מושלם לערבי קיץ חמימים. היין מתאפיין בניחוחות של תותים ופריחת הדרים וטעמו מתקתק, פירותי ועדין. מומלץ להגיש את היין צונן בטמפרטורה של כ-10 מעלות כאפריטיף או לצד מנות ראשונות קלות ומרעננות כמו סלט עלים ירוקים עם גבינת עיזים ותותים טריים, סביצ'ה דג ים או סושי. יין זה נועד לשתייה בצעירותו בעודו רענן ופירותי ואינו נועד ליישון ארוך טווח.

  • x

    השארו מעודכנים

    לקבלת מידע על יינות חדשים, אירועים, טעימות וסדנאות יין הרשמו לניוזלטר של יקב בנימניה

    מאשר
    ניוזלטר