האם את/ה מעל גיל 18 ?

עליך לאשר שהינך מעל גיל 18 כדי להיכנס לאתר.

הכניסה מותרת רק מעל גיל 18

אזהרה: מכיל אלכוהול – מומלץ להימנע משתייה מופרזת

יין שרדונה

יין לבן יבש

יין לבן יבש וארומטי מענבי שרדונה שנבצרו ברכס הגלבוע. היין בעל אופי מסורתי שהה בחביות עץ אלון צרפתי לתקופה של מספר חודשים שהעניקו לו עומקים ופוטנציאל יישון לשנים הקרובות.

זן הענבים

שרדונה

אזור גידול

הכרם ממוקם במדרונות הר מלכישוע, בגובה 440 מטר מעל פני הים ומשקיף לעמק בית שאן. הקרקע מאופיינת בשילוב של סלעי גיר קשים ורכים, טרה רוסה ואדמות כהות. מזג האוויר הים תיכוני באזור בעל כמות משקעים שנתית של 450 מ"מ בממוצע. למרות הקרבה לעמק בית שאן החם החורף באזור זה בעל חורף קר ויש רוחות חזקות שנושבות תמידית במשך כל השנה ויוצרות אוויר יבש ולילות קרירים. אקלים זה תורם להתפתחות הענבים ושימור החומצה הטבעית של הענב. ליד הכרם ממוקמות טורבינות רוח אשר מספקות אנרגיה ירוקה לישובים הסובבים.

פוטנציאל יישון

2-3 שנים

טמפ׳ הגשה

8-10 מעלות

בציר 2021

תהליך ייצור היין

ענבי השרדונה נבצר בבציר לילי בתנאי בשלות אופטימלים והגיע ליקב עם אור ראשון, זאת על מנת לשמר את הארומות ואת מאפייני הפרי העדינים. כאשר הענבים מגיעים ליקב הם עוברים הפרדה מהשזרות וסחיטה, לאחר הצללה התירוש עובר תסיסה אלכוהולית בטמפרטורה נמוכה במיכלי נירוסטה וחביות עץ אלון צרפתי ואמריקאי. בסיום התסיסה האלכוהולית והמלולקטית היין מהחביות ומהמיכלים מורכב הממסך(בלנד) הסופי.

רשמי טעימה

שילוב בין תסיסה בחביות חדשות ומשומשות לבין תסיסה במיכל נירוסטה, בצירוף ההתססה מלולקטית של חלק מכמות היין, יצרו יין מורכב ובעל עושר של ניחוחות וטעמים, המוכן כבר עתה לשתייה, אך ימשיך ויפתח עומק ומורכבות בשנים הקרובות.
היין בעל גווני צבע זהוב עמוק והוא מצטיין בעושר ארומטי. בנוסף היין מתאפיין בטעמים מורכבים וברורים של פרי הדר רענן, אפרסקים, מלון בשל ווניל והוא בעל מרקם רב שכבתי ואלגנטי. ליין איזון בין ארומות הפרי לעץ האלון וסיומת ארוכה ומענגת.