יין כתום

יין רוסאן כתום

יין כתום

יין זה מיוצר בסגנון יינות כתומים, בהם האשכולות נסחטים בשלמותם ומועברים לתסיסה עם הקליפות בדומה ליינות אדומים וזאת על מנת למצות את עושר הצבעים, הארומות והטעמים הטבעיים הנמצאים בענב ולהעמיק ולהעשיר את גוף היין.
הכרם נמצא במורדות הר מלכישוע בגובה של  כ- 440 מטרים מעל לפני הים ומשקיף על עמק בית שאן מצפון מזרח ועמק יזרעאל מצפון מערב.
הקרקע הינה שילוב של סלעי גיר קשים ורכים, אדמת טרה רוסה ואדמות כהות, והאקלים הים תיכוני באיזור מביא כמות משקעים ממוצעת של כ-450 מ"מ בשנה

על אף הקרבה לעמק בית שאן  החם, הגובה מביא לאיזור חורף קר ורוחות חזקות המנשבות באופן קבוע לאורך כל השנה ויוצרות אוויר יבש ולילות קרים, מזג אויר התורם להתפתחות הפרי ושמירה על החומציות. הכרם נמצא סמוך לטורבינות הרוח המספקות אנרגיה לישובים בסביבה.

זן הענבים

100% רוסאן

אזור גידול

גלבוע

טמפ׳ הגשה

8-10 מעלות

תהליך ייצור היין

ענבי הרוסאן נבצרו במהלך חודש אוגוסט ברמת בשלות אופטימלית ואיזון טוב בהרכב החומצות, הסוכרים והטעמים בענב. החלקה נבצרה בבציר לילי על מנת לשמר סביבה טבעית קרירה עד הגעת הענבים ליקב בשעות הבוקר המוקדמות. הענבים הועברו מיד אל המפריד-ממעך ומשם למיכל תסיסה מנירוסטה עם קליפותיהם.
האשכולות השלמים עברו תסיסה ספונטנית (משמרי הבר של הענב) שהחלה לאחר 72 שעות בהן ישב היין במיכל, ונמשכה כ-10 ימים בטמפ' של 14-16 מעלות. היין עבר ערבוב (רימונטאז') 2-3 פעמים ביום למשך כל התסיסה, ולאחר מכן ישב על קליפותיו עוד 20 ימים במיכל.
בסיום התקופה נסחט היין מהקליפות וירד להתיישנות בחביות עץ אלון צרפתי ועץ אקציה למשך 5 חודשים. לאחר תהליכי ייצוב וסינון היין הורכב הבלנד הסופי ובוקבק.

רשמי טעימה

היין מתאפיין בארומות הדריות של קלמנטינות ומשמש, בעל ניחוחות של פרחי יסמין לצד טעמים דבשיים. ליין גוף עשיר ומורכב, בעל טאנינים רכים וחומציות טובה ומאוזנת.