יין אדום יבש

יין קריניאן

יין אדום יבש

יין קריניאן עשוי מענבי הזן קריניאן מגפנים בוגרות הכרם הנטוע בשיפולי הר התבור על מדרון מזרחי חרסיתי עם אבניות משתנה. הגפנים הבוגרות הפיקו יבולים נמוכים יחסית של 700 ק"ג ותנאים אלה עזרו לנו לייצר יין שונה ומרתק זה. 

זן הענבים

קריניאן

אזור גידול

גליל תחתון

פוטנציאל יישון

6-8 שנים

טמפ׳ הגשה

16-20 מעלות

פרסים

תהליך ייצור היין

הענבים נבצרו בבציר ידני עם שחר ולאחר מעיכה קלה הם הועברו למיכלי תסיסה קטנים בהם עברו השריה קרה של שלושה ימים, על מנת להגיע למיצוי מוגבר של חומרי צבע וטעמי פרי. בהמשך התרחשה התסיסה האלכוהולית והיין שהה בסך הכול קרוב לשלושה שבועות במגע עם הקליפות עד הסחיטה. לאחר הסחיטה היין עבר תסיסה מלולקטית וכן הצללה קלה בטרם הועבר לחביות עץ אלון צרפתי ומעט אמריקאי בנפח 225 ו-300 ליטר. היין שהה בחביות האלון במשך 12 חודשים ובסיומם לאחר טעימה של כל חבית, נבנה הממסך בין החביות השונות והיין הועבר למילוי עם מינימום תהליכי סינון וייצוב. לאחר המילוי ממשיך היין להתבגר לפחות שנה נוספת בבקבוק לפני שמשוחרר לשוק.

רשמי טעימה

היין בעל גוון ארגמן-סגול עמוק, ארומות בולטות של פטל שחור, פלפל לבן, וניל ופרחוניות. בפה מתגלים טעמי שזיף בשל, דובדבן ומינטיות נעימה. בנימינה רזרב קריניאן הינו בעל מבנה מלא, סמיך מאוזן ונדיב המוכן לשתיה כבר כעת אך בתנאי אכסון נאותים ימשיך ויתפתח בשנים הקרובות.