האם את/ה מעל גיל 18 ?

עליך לאשר שהינך מעל גיל 18 כדי להיכנס לאתר.

הכניסה מותרת רק מעל גיל 18

אזהרה: מכיל אלכוהול – מומלץ להימנע משתייה מופרזת
יין לבן יבש

יין שרדונה

יין לבן יבש

יין המשלב ענבים משני כרמים מצטיינים: כרם הנטוע במרום הגליל וכרם ברום הרי יהודה. שניהם בגובה של 650-700 מטר מעל פני הים. האקלים בשני הכרמים קריר יחסית ורמת הלחות נמוכה לאורך כל עונת ההבשלה. תנאים אלו מאפשרים הבשלה מלאה של הענבים ורמת הרעננות והארומה בפרי גבוהות במיוחד. אופי הענבים השונה יצר יין מורכב, אלגנטי ועשיר ביותר.

זן הענבים

שרדונה

אזור גידול

גליל עליון והרי יהודה

טמפ׳ הגשה

10-12 מעלות

תהליך ייצור היין

הענבים בשני הכרמים נבצרים לארגזים קטנים בבציר ידני. הבציר נערך עם שחר ובמועדי ההבשלה האופטימליים. מיד עם הגעת הענבים ליקב הם מועברים לסחיטת אשכולות שלמים, תהליך המקובל בחבל שמפיין להכנת יין אלגנטי ומורכב. התירוש מועבר לתסיסה אלכוהולית במיכל, כמעט ללא הצללה, ומספר ימים לאחר מכן מועבר להמשך תסיסה בחביות עץ אלון צרפתי בנפח 300 ליטר. כשליש מהן חדשות והשאר בנות שנה. חלק מהיין עבר תסיסה מלולקטית ולאחריה, היין ממשיך להתיישן על שמריו למשך תשעה חודשים. חלק קטן מהיין נשמר במיכל נירוסטה ומתיישן ללא תסיסה מאלולקטית במטרה לשמור על רעננות הפרי שבו.
בנימינה רזרב שרדונה הינו ממסך (בלנד) המכיל 75% יין שתסס בחביות ו-25% יין ששהה במכלי נירוסטה.

רשמי טעימה

היין חושף גווני צבע צהוב לימוני עמוק והוא מצטיין בעושר ארומטי, בטעמים מורכבים וברורים של פרי הדר רענן, אפרסקים, מלון בשל ווניל והוא בעל מרקם רב שכבתי ואלגנטי. ליין איזון בין ארומות הפרי לעץ האלון וסיומת ארוכה ומענגת.

שילוב בין תסיסה בחביות חדשות ומשומשות לבין תסיסה במיכל נירוסטה, בצירוף ההתססה מלולקטית של חלק מכמות התירוש, יצרו יין מורכב ובעל עושר של ניחוחות וטעמים, המוכן כבר עתה לשתייה, אך ימשיך ויפתח עומק ומורכבות בשנים הקרובות.