יין אדום יבש

יין מרלו

יין אדום יבש

ענבי הזן האציל מרלו נבצרו בגליל העליון וברמת הגולן הסמוכה. מרכיבי הקרקע באזורים אלה ותנאי האקלים מאפשרים הבשלה ארוכה והתפתחות טובה של גוון היין וחומרי הארומה והטעם.

זן הענבים

מרלו

אזור גידול

גליל עליון ורמת הגולן

פוטנציאל יישון

6-8 שנים

טמפ׳ הגשה

16-20 מעלות

תהליך ייצור היין

הענבים בשני האזורים נבצרים בבציר לילי במועדי הבשלה אופטימאליים. לאחר שמפרידים את הענבים משזרותיהם הם מועברים למכלי תסיסה בינוניים וקטנים בנפחים של 5-12 טון, לצורך התססה ומיצוי הטעמים. היין שורה על קליפותיו בין שבועיים וחצי לשלושה שבועות עד לסחיטה. לאחר הסחיטה היין עובר תסיסה מלולקטית והצללה קלה ועובר להתבגרות בת 14 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי בנפח 225 ליטר. כרבע מהחביות הן חדשות. בהמשך נבנה הממסך (בלנד) בין החלקות השונות והיין מועבר בקבוק לאחר סינון והצללה מינמליים.

רשמי טעימה

בנימינה רזרב מרלו מאופיין בבשלות מאופקת ואיזון מצוין בין רעננות וריכוז טעמי הפרי הבשל. תנאי ההבשלה ושילוב סוגי הקרקע הניבו ענבים עשירים בצבע, בארומות ובטעמים, עם חומציות תומכת ומורכבות גבוהה. דילול בכמות היבול במספר כרמים סייעה להשיג איזון מושלם.
היין בעל צבע אדום עמוק וניחוחות עזים של פטל אדום, שזיף בשל, תבלינים מתוקים וניחוח עדין של קפה קלוי. ליין מבנה מלא, המאוזן בין רעננות לבשלות עם טעמי פרי שחור ארומטי, תבלינים ומעט מינרליות וסיומת ארוכה ומהנה.