יין בנימינה רזרב רוסאן

יין רוסאן

יין לבן יבש

יין המכיל ענבי רוסאן בתוספת קטנה של מרסאן וויוניה. מקור ענבי הרוסאן והמרסאן מכרמי הגלבוע והויוניה מכרם בדרום חבל לכיש. יין זה יוצר לראשונה ביקב בבציר 2012 והוא מהווה נציג מרתק ליינות בסגנון ים תיכוני, הצוברים עניין ואהדה בישראל.

זן הענבים

רוסאן, מרסאן, ויוניה

אזור גידול

הרי הגלבוע

טמפ׳ הגשה

6-10 מעלות

תהליך ייצור היין

ענבי שלושת הזנים נבצרים בבציר ידני עם שחר במועדי ההבשלה האופטימליים ולאחר שצברו חומרי ארומה עשירים ושמרו על רעננות טובה. עם הגיעם ליקב, הענבים נסחטים לקבלת המיץ החופשי (המיץ הניגר ממעיכת הענבים). לאחר שיקוע טבעי התירוש הצלול, מתחיל שלב התסיסה האלכוהולית. התסיסה נעשית באופן איטי, בטמפרטורה של 12 מעלות צלזיוס ובסיומה מועבר היין להתבגרות קצרה במכלי נירוסטה. חלק קטן מכל זן מועבר לסיום תסיסה בחביות עץ אלון צרפתי, על מנת להעניק ליין רובד מורכבות נוסף. לאחר התבגרות של מספר חודשים בחביות נבנה הממסך (בלנד) הסופי.

רשמי טעימה

מצטיין בטעמים עדינים ומורכבות של פרי הדר רענן, משמש ופרחים לבנים.