האם את/ה מעל גיל 18 ?

עליך לאשר שהינך מעל גיל 18 כדי להיכנס לאתר.

הכניסה מותרת רק מעל גיל 18

אזהרה: מכיל אלכוהול – מומלץ להימנע משתייה מופרזת

שיראז | Shiraz

יין אדום יבש
זן הענבים

שיראז

אזור גידול

רמת הגולן וחבל לכיש

פוטנציאל יישון

בנימינה ספיישל אדישן שיראז הוא יין הנועד לשתייה בצעירותו ובתנאי אחסון נאותים הוא ימשיך להשתבח תקופה קצרה בלבד של כשנתיים-שלוש.

טמפ׳ הגשה

מומלץ להגיש את היין בטמפרטורה של 16-18 מעלות צלזיוס.

תהליך ייצור היין

ענבי השיראז נבצרו בכרמינו הממוקמים בלכיש וברמת הגולן כאשר הגיעו לרמת בשלות אופטימאלית בכל אחד מהכרמים. הענבים נבצרו בשעות הלילה הקרירות והובלו היישר אל היקב שם נקלטו בבור קבלת הענבים, עברו דרך מפריד-ממעך להפרדת השדרות והעלים מן הענבים, ומשם אל מיכל התסיסה בה תססו כשבוע לערך. בסיום התסיסה האלכוהולית היין עבר שפייה למיכל להמשך התסיסה המלולקטית ותהליך יישון קצר במגע עם עץ אלון צרפתי. תהליך הייצור של בנימינה שיראז מוכוון כולו לשימור טעמי פרי ראשוני שמקורו בענבים, דבר ההופך את היין הסופי לנגיש ונעים לשתייה.

רשמי טעימה

בנימינה ספיישל אדישן שיראז הינו יין עשיר ובעל צבע רובי סגלגל יפיפה. היין מפגין ארומה של פירות שחורים עם מעט תבלינים ואופי "מעושן" קלות האופייניים לזן זה. בטעימה היין רך ופירותי והסיומת הארוכה משאירה טעם של עוד.