יין לבן יבש

סוביניון בלאן ושרדונה

יין לבן יבש

יין המשלב ענבים שנבצרו בכרמיו הוותיקים של היקב בגליל העליון ובגליל התחתון. היין מאזן באופן הרמוני בין שני זני ענבים אצילים אלה ומציג רענננות לצד גוף ומורכבות טעמים.

זן הענבים

סוביניון בלאן, שרדונה

אזור גידול

גליל עליון וגליל תחתון

טמפ׳ הגשה

8-10 מעלות

פרסים

תהליך ייצור היין

ענבי הסוביניון בלאן נבצרים כשבועיים לאחר ענבי השרדונה. שני הזנים נסחטים מיד עם הגיעם ליקב לקבלת המיץ החופשי האיכותי ביותר (המיץ הניגר ממעיכת הענבים) על מנת לשמר את הרעננות והארומטיות. לאחר הצללה טבעית של התירוש הוא מועבר לתסיסה אלכוהולית איטית בטמפרטורה קרה, על מנת לשמר את הארומות העדינות שבו. היין מועבר לאחסון קצר במכלי נירוסטה עד לבניית הממסך (בלנד) הסופי בין שני הזנים. היין אינו מיושן בחביות עץ על מנת לשמר את אופיו הפירותי והרענן. היין עובר סינון סטרילי ובקבוק היין מתיישן לתקופה קצרה במרתפי היקב.

רשמי טעימה

יוגב סוביניון בלאן-שרדונה מפגין שילוב הרמוני בין שני זני ענבים אצילים ומותיר מקום לכל זן לבטא את איכויותיו: הסוביניון מספק בסיס רענן, חד וארומטי בעוד השרדונה תורם לגוף היין ולמורכבותו. היין מתאפיין בארומות פרי בשל כאגס ומלון.