יקב בנימינה
למקום מושבו של היקב היום, בלב המושבה בנימינה, היסטוריה וסיפור, עוד לפני שהפך ליקב. הברון בנימין רוטשילד, שעל שמו קרויה המושבה בנימינה, הקים בשנת 1925 מפעל לבשמים שעתיד להיות מקום מושב היקב.
יין טוב מתחיל בכרם
יקב בנימינה עבר כברת דרך ארוכה מהימים בהם הסתמך זלצר על הענבים מאזור בנימינה. היום, יותר משישים שנה אחרי, קולט היקב ענבים שנבצרו בכרמים הפרושים לאורכה ולרוחבה של ישראל: מרמת הגולן, דרך הכרמים המשובחים בגליל העליון (כרם בן זמרה, עלמה ועמק קדש) והגליל תחתון (אזור כפר תבור), דרך אזור הרי ירושלים וכרמי יוסף ועד לכרמים הדרומיים.
אנשי היקב, ובראשם היינן הראשי, מבינים היטב כי יין טוב מתחיל בכרם. משאבים רבים מושקעים על מנת לאתר את חלקות הכרם הטובות באזורים השונים את הכורמים המקצועיים אשר מגדלים את פרי הגפן.
הייננים שלנו

יותם שרון
יינן ראשי
יליד ירושלים (1974), הוא אחת הדמויות הבולטות והמשפיעות בתעשיית היין הישראלית. כבר בנעוריו נשבה בקסמו של עולם היין על רב-תחומיותו – הכרמים, המדע, האמנות והיצירה – ובחר להפוך אותו לדרך חיים.
את לימודיו האקדמיים השלים במונפלייה שבדרום צרפת, לצד התמחות ביקבים מובילים בבורדו וברוסיון.
ב־2012 פנה לדרך עצמאית, שבמהלכה ליווה יקבים קטנים כיועץ, ייבא ושיווק מוצרים לתעשיית היין, ובמקביל השיק את סדרת YOTAM Wines – יינות אישיים שזכו להערכה רבה.
כעת, עם כניסתו לתפקיד ביקבי בנימינה, שרון מביא עמו ניסיון עשיר, חזון ברור ותשוקה עמוקה להוביל את היקב אל פרק חדש של יצירה, איכות וחדשנות.

ניר חן
בעל תואר בייננות וכורמות מטעם מכללת אוהלו, בשיתוף עם Cfppa De Beaune שבצרפת.
ניר שימש כיינן ומנהל היקב האקדמי באוניברסיטת אריאל, במשך חמש שנים שם התעמק באמנות היין תוך התמחות בתסיסות בנפחים קטנים (Micro Vinification) וביצירת יינות מזנים מקומיים של ארץ ישראל לצד זנים ייחודיים מהעולם.
בהמשך דרכו, היה יינן הסדרות הכשרות של יקב Backsberg בדרום אפריקה, ובמקביל עבד ביקבים מובילים בישראל — שם המשיך ללטש את דרכו המקצועית.
ניר הוא בעל יקב בוטיק קטן, לצד עבודתו כיינן ביקב בנימינה והוא מאמין שיין טוב מקרב בין אנשים.














