המדריך המלא לאחסון יין ביתי

אוהבים ליהנות מיין טוב ומשובח כתוספת מושלמת לארוחה? נוהגים לרכוש לא מעט יינות ותוהים כיצד לשמור עליהם לאורך זמן? אם כן, הנה המדריך המלא לאחסון יין ביתי, המדריך שיעזור לכם ליהנות ממגוון של יינות טובים וטעימים, יינות שיוכלו ללוות אתכם זמן רב ולשמש כתוספת נפלאה לארוחה או כ"אפריטיף" מוצלח לשעת אחר צהריים נעימה. כיצד מאחסנים נכון את היין? על כך, לפניכם.

היכן לאחסן את היין – אחסון נכון של יין ישראלי או חבילות שי יינות, מתחיל עם בחירתו של המקום המוצלח ביותר לאחסון. באופן כללי, המקום המתאים והנכון ביותר לשמור בו יינות, הוא מקרר יינות המיועד במיוחד לשם כך. אולם, לא לכל אחד ישנו מקרר כזה בבית או את המקום המתאים לאחסן אותו. ולכן, כדי ליהנות מהיין לאורך זמן ולספק לו את התנאים הנכונים ביותר עבורו, חשוב להקפיד לאחסן אותו במקום חשוך, מקום שאיננו מואר וכן כזה שלא מגיעות אליו קרני שמש ישירות. אפשר למשל לבחור באחד מארונות המטבח או בכל ארון אחר בבית, שנמצא בסביבה חשוכה ולא חמה מדי.

על איזו טמפרטורה יש להקפיד – כחלק מהתנאים הנדרשים ליין, יש להקפיד על טמפרטורה נכונה במקום בו הוא מאוחסן. בין אם זה יין לאירועים, בין אם אלו יינות לצרכים פרטיים אותם אפשר למצוא בלא מעט חבילות שי, יש לוודא שהטמפרטורה במקום עומדת על 15 מעלות (יכולה לנוע בין 12 מעלות ל – 16 מעלות מקסימום). מומלץ להיעזר במדחום, שיותקן בו במקום כדי לשמור על הטמפרטורה הנכונה ולוודא שאינה עולה הוא יורדת. טמפרטורה נמוכה מדי פוגעת ביין, וטמפרטורה גבוהה מדי עלולה לגרום לו להבשיל מהר מדי. במקביל, חשוב גם לשמור על סביבה לחה מאד, עם עד 70 אחוזי לחות.

מה עושים עם היין לאחר פתיחתו – אחסון יין לאחר פתיחתו מצריך הערכות אחרת. יין שנפתח איננו מחזיק מעמד זמן רב אם איננו מאוחסן כהלכה, מה שמצריך יצירת תנאים מתאימים והקפדה עליהם באופן מלא. באופן כללי, יין שנפתח יכול להחזיק מעמד עד ארבעה ימים, בדרך כלל, שכן עם פתיחתו הוא חשוף לחמצן, עובדה המשפיעה על טעמיו באופן ישיר. מומלץ להיעזר בפקק ואקום, המנוע את כניסתו של החמצן ישירות אל הבקבוק. בעזרת משאבת הוואקום אפשר לשאוב את האוויר שבבקבוק, לסגור אותו באופן הרמטי עם פקק הוואקום וליהנות ממנו גם לאחר פתיחתו.

בחירה נכונה של מקרר יינות – מי שהחליט לרכוש מקרר יינות, יגלה מגוון רחב מאד של אפשרויות. ישנם מקררים בגדלים שונים ובדגמים שונים. לפני שבוחרים את המקרר, יש להחליט היכן למקם אותו. במידה ומחליטים למקמו במקום בולט, הנראה ליין, יש לשים דגש גם על אופן עיצובו וסגנונו. מקרר יינות יכול לשמש כאלמנט עיצובי לכל דבר ולהוסיף לא מעט למרחב. מומלץ לבחור מקרר איכותי, בעל מנגנון וויסות מתאים. חשוב שניתן יהיה לבחור את הטמפרטורה והתנאים הנדרשים בהתאם לסוג היין שבוחרים וכן לאחסן בו את כמות היינות הנדרשת.

 

להזמנת מקום לאירוע  באולמות היקב יש לפנות למחלקת הזמנות בטלפון – 04-6107530