יין אדום יבש

יין שיראז

יין אדום יבש

מקורו של זן השיראז, הידוע גם בשם סירה, בכרמי היקב שבגליל העליון ובדרום רמת הגולן. אזור הגליל העליון מתאפיין באקלים קריר, ברמת לחות נמוכה ובהפרשי טמפרטורה גדולים בחודשי הקיץ. אזור דרום רמת הגולן מאופיין בתקופת הבשלת הענבים בימים מלאי שמש בעלי עומס חום כבד ולילות קרירים ויבשים. תנאים אלו מאפשרים הבשלה ארוכה והתפתחות טובה של רכיבי צבע וחומרי הארומה והטעם בענב.

זן הענבים

שיראז, ו-ויונייה.

אזור גידול

גליל עליון ורמת הגולן

פוטנציאל יישון

6-8 שנים

טמפ׳ הגשה

16-20 מעלות

תהליך ייצור היין

הענבים בשני האזורים נבצרו בבציר לילי, על פי מועדי הבשלה אופטימליים. לאחר ההפרדה מהשזרות מועברים הענבים למכלים בנפחים של 5–12 טון להתססה ולמיצוי הטעמים. היין שורה על קליפותיו כשבועיים עד שלושה עד לסחיטה. לאחר הסחיטה, היין עובר תסיסה מלולקטית והצללה קלה וממשיך להתבגרות בת 12 חודשים בחביות עץ אלון אמריקאי וצרפתי קטנות בנפח של 225 ליטר. כרבע מהחביות הן חדשות. בהמשך נבנה הממסך (הבלנד) בין החלקות השונות והיין מבוקבק תוך סינון והצללה מינמליים.

רשמי טעימה

בנימינה רזרב שיראז משלב בתוכו טכניקות עולם החדש, עם ענבים שגדלים באזורים קרירים יחסית המאזנים את הבשלות והפירותיות ברעננות מצוינת. ליין צבע אדום רובי עמוק, ארומות בולטות של פירות יער בשלים ופלפל לבן בשילוב עם עישון קל וניחוח שוקולד וקפה. היין בעל מבנה מלא, וכאמור מאוזן ברעננות טובה, בעל מאפייני פרי שחור בשל, עשבי תיבול וסיומת מאוזנת וארוכה.