יין קברנה סוביניון, יינות המושבה

יין קברנה סוביניון

יין אדום יבש

יין על טהרת ענבי קברנה סוביניון מכרמים באיזור הגליל ובגלבוע. השילוב בין ענבי קברנה סוביניון שנבצרו בהבשלה מתונה ושמרו על רעננות טובה עם תהליך יישון קצר, ייצר יין בעל מורכבות נעימה וארומה עשירה.

תהליך ייצור היין

הענבים נבצרים בבציר לילי ומועברים באופן מידי למעיכה קלה. לאחר מכן, עובר התירוש למכלי תסיסה להשרייה קרה, על מנת להגביר את מיצוי חומרי הצבע וטעמי הפרי. בהמשך מבוצעת תסיסה אלכוהולית. בסך הכול, היין שוהה כשבועיים וחצי במגע עם הקליפות עד לסחיטה. לאחר מכן, מבוצעת תסיסה מלולקטית, הצללה והתבגרות במכל. היין מוכר כיין צעיר אך בתנאי אחסון נאותים ימשיך להתפתח במשך 3-4 שנים משנת הבציר.

רשמי טעימה

המושבה קברנה סוביניון הינו יין בעל גוון אדום-רובי צלול ומבריק, ארומות בולטות של פרי אדום, תיבול עדין ורעננות טובה. בפה מתגלה גוף בינוני שמאפשר ליהנות מהיין בעודו צעיר. הוא בעל מורכבות קלה וסיומת קצרה ונעימה.