יין אדום יבש

קברנה סוביניון פטי ורדו

יין אדום יבש

יין המכיל 80% קברנה סוביניון מכרמי הגליל והגולן ו-20% פטי ורדו מכרמי הגלבוע. שילוב הזנים נעשה לראשונה בבציר 2006. עצמת הצבע והטעמים של הפטי ורדו תורמת ליין ומובילה סגנון מקורי ומפתיע.

זן הענבים

קברנה סוביניון, פטי ורדו

אזור גידול

כפר קיש, מצפה רמון

טמפ׳ הגשה

18-20 מעלות

תהליך ייצור היין

ענבי הקברנה סוביניון והפטי ורדו נבצרים בהפרש של שבועיים זה מזה ומובלים כל אחד ליקב בשעות הלילה. לאחר הפרדת הענבים מהשזרות הם עוברים השרייה קרה ובהמשך התססה אלכוהולית בת כשבוע. לאחר שמיצוי הטעמים והצבע מסתיים הענבים נסחטים בעדינות ועובר שיקוע קצר. על מנת להעשיר את הטעמים והמורכבות חלק מהיין עובר להתבגרות במכלי נירוסטה וחלקו מועבר להתבגרות של מספר חודשים בחביות עץ אלון. הממסך (בלנד) הסופי בין הקברנה לפטי ורדו נבנה בסמוך לבקבוק היין. היין מתיישן בבקבוקים מספר חודשים נוספים במרתפי היקב על מנת להגיע לאיזון טעמים מטבי.

רשמי טעימה

היין מבטא בטעמיו שילוב מרתק של שני זנים שמקורם בבורדו, צרפת: הקברנה סוביניון תורם את עמוד השדרה והרעננות והפטי ורדו תורם את הגוון השחור-סגול האופייני וכן טעמי פירות שחורים ותיבול מתקתק עדין כאניס. גוף היין מלא ובצעירותו הוא אף מפתיע בעצומתו. לאחר מספר דקות בכוס היין יתחיל להתמסר ולהתרכך. ביין זה השפעת ההתבגרות בחבית מינורית, במטרה ברורה לתת לטעמי הפרי את קדמת הבמה.

כבר עם צאתו לשוק היין מוכן לשתייה, אך בתנאי אחסון נאותים ימשיך להתפתח במשך 3-4 שנים משנת הבציר.