תהליך ייצור היין
ענבי הגרנאש נסחטים מיד עם הגעתם ליקב, לקבלת המיץ החופשי (המיץ הניגר ממעיכת הענבים). ענבי הסירה מוכנסים ראשית למכל ממנו נוקז מעט מיץ לאחר מגע קצר עם הקליפות. המגע הקצר בין התירוש לקליפות מפיק צבע וורוד בהיר וחיוני וכן ממצה את טעמי הפרי האדום. לאחר הצללה טבעית התירוש מועבר לתסיסה אלכוהולית איטית בטמפרטורה קרה בדומה ליין לבן, על מנת לשמר את הארומות העדינות שבו. בסיום התסיסה היין מועבר לסינון קצר במכלי נירוסטה עד לבניית הממסך (בלנד) הסופי בין שני הזנים.