יין אדום יבש

קברנה סוביניון שיראז

יין אדום יבש

יין המשלב בין ענבי קברנה סוביניון ושיראז שנבצרו בכרמי היקב אשר בגליל התחתון ובמורדות הרי יהודה. הפירותיות והעידון האופייניים לשיראז מאוזנים על ידי עמוד השדרה של הקברנה סוביוניון. החיבור המוצלח הופך את היין לאחד המבוקשים בסדרת היוגב.

זן הענבים

קברנה סוביניון ושיראז

אזור גידול

הרי יהודה וגליל תחתון

טמפ׳ הגשה

18-20 מעלות

תהליך ייצור היין

ענבי הקברנה סוביניון והשיראז נבצרים בהפרש של שלושה שבועות זה מזה בבציר לילי. לאחר הפרדת הענבים מהשזרות עוברים הענבים השרייה קרה ולאחריה התססה אלכוהולית בת כשבוע. לאחר השרייה על קליפותיהם למיצוי הטעמים והצבע הענבים נסחטים בעדינות. לאחר שיקוע קצר חלק מהיין עובר להתבגרות במכלי נירוסטה וחלקו עובר להתבגרות בחביות עץ אלון. הפיצול נועד להעשיר את הטעמים והמורכבות. הממסך (הבלנד) הסופי בין הקברנה לשיראז נבנה בכמויות שוות משני הזנים ונעשה בסמוך לבקבוק. היין ממשיך להתיישן בבקבוקים מספר חודשים על מנת להגיע לאיזון טעמים מיטבי.

רשמי טעימה

יוגב קברנה סוביניון שיראז מבטא בטעמיו את הטוב משני הזנים המרכיבים אותו: הפירותיות הבשלה והעישון העדין שמקורם בשיראז נתמכים על ידי עמוד השדרה והרעננות של הקברנה סוביניון. השפעת החבית הינה מינורית במטרה ברורה לתת לטעמי הפרי את קדמת הבמה. כבר עם צאתו לשוק היין מוכן לשתייה, אך בתנאי אחסון נאותים ימשיך להתפתח במשך 3-4 שנים משנת הבציר.